Nieuwsbrief nieuw seizoen

Nieuwsbrief afd gymnastiek en volleybal : een terug- en vooruitblik

We hebben een raar seizoen achter de rug. Wie had het kunnen bedenken op 1 januari van dit jaar dat het gymmen, turnen en volleybal er vanaf 13 maart heel anders uit zou zien. Op die vrijdag bleek dat de gymzalen op slot gingen. We waren net zo lekker bezig. Er werd volop getraind bij het turnen voor de nog komende wedstrijden en bij volleybal ging het zeer goed in de competitie. De jongens waren bij het turnen zeer succesvol geweest op de KNGU wedstrijd die door onze vereniging werd georganiseerd in de turnhal op 25 januari 2020. Er werden flink wat nieuwe leden bijgeschreven. Bij volleybal gingen we van 11 naar 20 leden en bij gymnastiek van 105 naar 118 leden. Bij elkaar een stijging van bijna 20 %. Jammer heel jammer dat we moesten stoppen maar we hadden geen keus. Tevens werd al snel duidelijk dat de jaarlijkse geraniumactie niet door kon gaan vanwege de risico’s en moesten we ook besluiten de uitvoering en het clubkampioenschap te schrappen voor het jaar 2019/2020. Het bestuur en de leiding moesten met elkaar overleggen wat de mogelijkheden nog waren maar ook dat ging anders dan anders nl via de PC ipv live bij elkaar aan tafel.

Vervolgens is er van de leiding veel gevraagd om te kijken wat we nog konden bedenken binnen de regels. Creatieve ideeën werden bedacht zodat de kinderen in het begin thuis konden turnen. Uitdagingen (challenges) werden bedacht en via de social media kon men elkaars prestaties volgen. Later konden we naar buiten toe om te sporten maar waren er een flink aantal regels waaraan voldaan moest worden op straffe van fikse bekeuringen.  Eerst begonnen we bij het Oelebred met de jongste kinderen en gedurende de tijd konden oudere leden aanschuiven tm de conditiegroep 30 +. Volleybal bleek het moeilijkst te organiseren ivm de 1,5 meter afstand. Gelukkig kon men bij het oude zwembad nog wel eens een balletje slaan maar de trainingen lagen stil.

Later kregen we van de groencommissie toestemming om een deel van onze eigen turnspullen uit de gymzaal te halen en op te slaan in hun bergruimte bij de Spil. Handige ouders maakten zelfgemaakte lage balkjes en andere materialen zodat we nog iets van een turntraining konden verzorgen op het voetbalveld. We hebben gelukkig samen met de leiding iedere keer gekeken naar wat er nog wel mogelijk was ipv te focussen op wat niet meer kon. Het bleek dat de kinderen, na een lange tijd dat ze elkaar ook niet meer op school hadden gezien, er een flinke behoefte aan was om elkaar weer eens te zien en samen te sporten.

Punt achter dit seizoen en bedankt dat jullie allemaal lid zijn gebleven!!

Maar: We gaan weer vanaf 17 augustus los!!!

En zitten vol plannen voor na de vakantie. De gymzalen weer open op 17 augustus en dan kunnen we de lijn weer oppakken daar waar we op 13 maart gestopt zijn. Bij volleybal gaan we zoals het er nu naar uitziet in 2 groepen trainen van 19.30 tot 21.30 . Van wedstrijden is op dit moment nog niets bekend maar als we meer weten dan zullen we dit bekend maken. Het jongens turnen gaat deels verhuizen en heeft een vaste tijd op de even weken in Tynaarlo o.l.v Abel Tolner van 14.00 tot 16.00. In de oneven weken zitten we in de Turnhal samen met de turnselectie van Anja en Marleen van 16.00 tot 16.30. De RWSA training van de meiden van Anouk en Esther traint een kwartier langer van 15.45 tot 18.15 en starten als eerste op 17 augustus. De gymgroepen starten vanaf 28 augustus en hier is er een extra groep bijgekomen omdat de groepen toch wel wat groot werden. Zie voor het schema de bijlage. Ook moeten we ons gaan houden aan een aantal afspraken om te voorkomen dat het virus de kop weer opsteekt. Ze staan hieronder. Het spreekt voor zich dat als je niet fit bent, last van benauwdheid hebt of koorts dat je dan niet gaan sporten. Meld je dan even af voor de les bij de leiding.

Het bestuur en de leiding van SVT afdeling gymnastiek en volleybal wenst iedereen veel plezier toe!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.