Nieuwe maatregelen corona voor buitensport per 6 november 2021

Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Voor de buitensport geldt dat alleen voor alle binnenruimtes van de sportlocatie en het buitenterras vanaf aanstaande zaterdag het coronatoegangsbewijs (CTB) getoond moet kunnen worden (de QR code). Voor de afdeling Voetbal van SVT betekent dit concreet dat voor publiek en sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van De Spil en het terras een CTB vereist is.

De uitzondering hierop zijn alle mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters en alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB kunnen tonen.

Bij SVT gaan we uit van de eigen verantwoordelijkheid van al onze sporters, vrijwilligers en bezoekers. Houdt je aan de basisregels omtrent corona: Was vaak en goed uw handen, houdt afstand en blijf thuis bij klachten. Beschik je niet over een geldig CTB dankzij vaccinatie of hersteld-zijn van corona, laat je dan maximaal 24 en minimaal 3 uur voor betreden van het clubgebouw testen bij een officiële testlocatie, zodat je bij een negatieve testuitslag alsnog een geldige QR-code kunt tonen. 

We vragen uw begrip voor de nieuwe regelgeving en roepen iedereen op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en het onze vrijwilligers niet onnodig moeilijker te maken dan het al is. De gemeente Tynaarlo heeft aangegeven vanaf zaterdag te gaan controleren op het naleven van de nieuwe maatregelen, maar met inachtneming van de korte tijd die de verenigingen hebben om dit voor te bereiden. 

Het bestuur

©2023 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?