Nieuws afd. voetbal

Van de voorzitter

 

Er is de laatste weken weer veel gebeurd binnen de afdeling voetbal. Niet zozeer op het veld, want nagenoeg alle wedstrijden werden afgelast, maar daar buiten des te meer.

Op zondag 18 februari kregen alle spelende leden van de afdeling voetbal nieuwe sporttassen tot hun beschikking. De materiaal commissie die bestaat uit Alle Menninga, Wolter Nienhuis en Johan Boer hadden een mooi programma rond om de uitreiking opgesteld. Het eerste elftal speelde tegen Amboina, RTV Drenthe maakte opnames voor onze club en er waren veel jeugd spelers en ouders op de been. Het was een fantastische dag waarbij de organisatie alle lof toekomt.

 

Walking Football

 

De groep van Walking Football heeft te maken met terug lopende aantal spelers. Blessures en lichamelijke ongemakken liggen hier ten grondslag aan. Dat is jammer, want het walking football heeft in onze ogen goede groei kansen. Wij hebben daarom het team van FC Groningen walking football uitgenodigd om op dinsdag 10 april een demo avond te verzorgen. Wij roepen iedereen op die in twijfel staat om mee te doen aan Walking Football zich te melden, zodat we op de demo avond een mooie groep krijgen. Opgave kan bij Henk de Groot of bij ondergetekende. Trek je stoute (voetbal) schoenen aan en doe mee. Walking football bestaat uit lopen en niet rennen. Bewegen is goed, dus kom op en doe mee!!!!!

In het volgend sportkrantje komen we hierop uitgebreid terug.

 

Opening MFA

 

De commissie die bestaat uit Siep Diemer, Joke Zijlstra, Henk Westerhof en Roelof Leuning, is druk bezig om een programma in elkaar te zetten voor de openingsdag. Op vrijdag 8 juni begint die met een gym uitvoering. Deze zal worden gehouden in een circustent op het sportveld. Zaterdag 9 juni is de tweede aangepaste uitvoering, waarna aansluitend vanaf 16.00 uur de opening ceremonie zal worden gehouden. De opening wordt afgesloten met een feest in het nieuwe gebouw tot in de kleine uurtjes met muziek, een hapje en een drankje (of twee-drie). De commissie wil vooral van de opening en van het feest een spektakel maken.

 

Hoofdtrainer

 

Tynaarlo krijgt met het ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer. We nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van onze trainer Jan Hollander.  Jan is dan drie jaar bij ons in dienst geweest waarvan twee jaar als hoofdtrainer. Samen met o.a. Bert de Boer heeft hij het elftal van Tynaarlo 1 gevormd. In de periode dat we geen eerste elftal hadden is hij samen met bestuur en coördinatoren aan de slag gegaan om er wat moois neer te zetten. Daarin is hij in de ogen van het bestuur geslaagd, maar de groep is aan een nieuwe uitdaging toe.

Na een aantal gesprekken hebben we een akkoord kunnen bereiken met de nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen en dat is geen onbekende hier in de omgeving. Wij zijn blij dat we Roelof Rutgers hebben kunnen aanstellen als nieuwe trainer bij Tynaarlo. Wij zijn er van overtuigd dat we met  Rutgers de stap kunnen zetten die volgens ons nodig is om weer op vierde klas niveau te kunnen acteren.

Wij wensen Jan en de selectie veel succes toe in hun strijd om derde te worden in deze klasse, welk je recht geeft op nacompetitie. Ik hoop dat iedereen er vol voor wil gaan, zodat we nog een extraatje krijgen na de competitie. Ik heb er vertrouwen in… Komende zondag wacht Warffum. Als de weergoden meewerken zien we jullie hopelijk in grote getale op het sportveld.

Voorzitter Roelof Leuning

©2023 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?