(Nieuwe) vrijwilliger / vrijwilliger van de maand december: Klaas Dekker!

Even voorstellen: mijn naam is Klaas Dekker, 58 jaar, al jaren getrouwd met Alieke en vader van twee kinderen: Veronie en Jordy. En het allerbelangrijkste: Opa van Loek. Sinds augustus 2015 wonen we, samen met onze zoon, met veel plezier aan de Torenakkers.

Ik werk sinds maart 2014 bij de Veiligheidsregio Groningen als functioneel beheerder. Soms zeggen mensen: huh???  Veiligheidsregio Groningen??? Dat zegt me niets….. dan zeg ik altijd maar: da’s de Brandweer in Groningen, naast de Ikea! Maar de Veiligheidsregio Groningen behelst alles wat er zich in de gehele provincie Groningen afspeelt, zoals branden, ongevallen, aardbevingen, crisisbeheersing, de kazernes, de voertuigen, enzovoort.

We hebben, voordat we ons hier vestigden, 24 jaar in Peize gewoond. De kinderen konden daar prachtig opgroeien, aan het doodlopende straatje, waar ruimte om te spelen en te bewegen precies bij onze visie paste. Bij thuiskomst moest het speelgoed op de straat aan de kant worden gezet om vervolgens weer door te kunnen rijden naar huis. Woongenot voor de kinderen en onszelf!!

In de jaren van ‘het voetballen’ van Jordy, ben ik leider geweest van zijn elftal. En op een gegeven moment heb ik me aangemeld bij de vv Peize en ben daar 3 jaar lang leider geweest van het 1ste elftal. Het eerste jaar gelijk gedegradeerd vanuit de 2de klasse naar de 3de klasse. Het seizoen daarop degradeerden we bijna naar de 4de klasse. Maar in de nacompetitie hadden we het geluk dat we als winnaar tevoorschijn kwamen en derhalve in de 3de klasse mochten blijven voetballen. We hadden ondertussen het 1ste elftal zodanig gereorganiseerd en verjongd, dat we het daaropvolgende jaar alles wonnen of gelijk speelden en vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen waren en weer naar de 2de klasse promoveerden.

In 2014 hadden we het plan opgevat om ons huis in Peize te verkopen en op zoek te gaan naar een andere woning, kleiner met meer uitzicht over groen. We wisten wat we wilden, maar het huis in Peize waar ons hart naar uitging kwam toen niet in de verkoop. In Tynaarlo wel! We waren direct verliefd. Heerlijk huis, mooi dorp… en als je vijf minuten fietst, zit je of in het bos of op de heide… Zuidlaren en Vries op een steenworp afstand…

Aangezien Jordy trainer is van de jeugd in Tynaarlo komt mij het clubblad van de SV Tynaarlo dikwijls onder ogen. Daar stond in dat er een penningmeester werd gezocht. Ik heb contact gezocht met het bestuur en ben tijdens de Algemene ledenvergadering van november 2017 jl. benoemd. Mooie kans om te integreren in de samenleving/het sportgebeuren van Tynaarlo!

Prompt krijg ik een verzoek om een stukje te schrijven als vrijwilliger van de maand.

Wat ik bijzonder vind: in Tynaarlo staat nog veel te gebeuren, zoals de nieuwbouw van de school en de daarbij behorende gymzaal. Heb het ontwerp gezien en vind het indrukwekkend hetgeen gerealiseerd gaat worden.

De nieuwbouw van het multifunctioneel centrum (v.h. voetbalkantine) is op een haar na gereed. Het resultaat mag er zijn. Respect voor alle mensen die dit samen hebben gerealiseerd.

Als allerlaatste wensen mijn vrouw en ik iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2018 toe.

Tot volgend jaar!