Nieuwe Gymzaal vanaf 6 mei in gebruik !!!!

Laatste loodjes voor ingebruikname gymzaal per 6 mei 2019.

Nog even en dan kunnen we terecht in de gymzaal. De afgelopen week is het internet aangesloten in de gymzaal en hebben we Wifi. De verwachte overgangsdatum is nog steeds na de meivakantie dus per 6 mei aanstaande. In de week voor deze datum moeten er nog wel wat punten afgetikt worden. Zo is de toegang tot de gymzaal nog niet technisch operationeel. Dit gaat niet meer in moderne tijden met een fysieke sleutel maar met behulp van een dongel  (elektronische sleutel). Aangezien de school door Stichting Baasis beheerd wordt en de gymzaal eigendom is van de Gemeente Tynaarlo moet er nog wat afgestemd worden met beide instanties aangezien we ook van de centrale ruimte gebruik willen maken in school na bv een volleybalwedstrijd. Hierover zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Binnen SVT moeten we ook kijken of we dat vanuit de Spil organiseren op het gebied van drankjes etc of vanuit SVT. Afijn we kunnen er eerst wel om sporten.  En we zijn er wel klaar mee om op allerlei verschillende locaties de gym en turnsport aan te bieden. We hebben nogal wat gevraagd van ouders en leiding de laatste jaren op het gebied van vervoer van en naar de diverse gymzalen. We willen dus zsm over!

In overleg met school is besproken dat we de officiële opening van de gymzaal pas gaan doen als alle kinderziektes er uit zijn en we ervaring hebben opgedaan met de nieuwe gebouwen. Ook Het Oelebred  zal pas na de grote zomervakantie een feestelijke opening gaan organiseren. Onze sportvereniging zal met school goed afstemmen wanneer we e.e.a. gaan plannen zodat het voor de kinderen en de ouders niet allemaal tegelijk zal gebeuren aangezien ze al prikkels genoeg krijgen in een nieuwe leeromgeving.

Komende week moeten er ook nog diverse materialen worden aangevoerd uit diverse gymzalen, sporthallen en particuliere opslagloodsen. Ook willen we de leiding nog instructies kunnen geven hoe ze de materialen moeten gebruiken en moeten we een keertje proefdraaien zodat alles werkt als de sporters zich melden. We hebben nog 1 volle week gelukkig.  Ook spreekt het voor zich dat als de materialen in Tynaarlo geïnstalleerd zijn ze niet meer in de andere gymzalen zullen staan en dat we dan sowieso in Tynaarlo gaan sporten. Dat komt dan weer goed uit!

Het gymrooster blijft zoveel mogelijk gelijk aan het huidige rooster. Wel zal er een half uur later begonnen worden door volleybal nl vanaf 20.00 tot 21.30. De afdeling volleybal is inmiddels bezig een leuk toernooi te organiseren. We willen graag met meerder teams van start in het nieuwe seizoen. Zoals inmiddels te zien is kunnen we nu op 3 velden in de breedte trainen en hebben we flink aan speelhoogte gewonnen. Geef je dus snel op bij volleybal en draai eens een avondje mee ter kennismaking ( trainster is Thea 06-53639828). Met name de heren! Join de (SVT) club. De 2e verandering in het rooster zal zijn bij de afdeling gymnastiek op de vrijdag. Dit schuift voor alle groepen een half uur op (in ieder geval) na de zomervakantie omdat Rosalie vanuit haar werk als onderwijzeres in Emmen na de zomervakantie het niet eerder kan redden om op tijd te zijn in Tynaarlo als de peutergroepen starten.  Voor de conditiegroep op de woensdagavond zijn we nog steeds op zoek naar leiding dus dat is ook nog even een belangrijk aandachtspunt.

We blijven met onze grote turngroepen deels ( 1x per 2 weken) in de Turnhal trainen op oneven weken maar gaan ook weer in Tynaarlo los. De selectie is stevig gegroeid de laatste tijd. De jongensselectie bestaat nu uit 10 jongens. Bij Anouk en Esther turnen nu 17 (aankomende) talenten waarvan de helft 2 x per week traint.  Tenslotte hebben we nog de groep van Anja, Marleen en Klazina met ook nog een 15 meiden in de turnselectie. In totaal dus maar liefst 42!! Als club gaan we extra investeren om de sporters met de juiste materialen te kunnen voorzien. Zo komen er nieuwe turnpakjes en zijn we aan het sparen voor een  Air track.  Koop dus veel geraniums dit jaar maar we kunnen ook nog wel wat sponsoren gebruiken hiervoor.  Voor het nieuwe rooster  zie het andere stukje op de site. De vrijdag blijft dus nog even qua tijden zo, zoals het nu is. Het opschuiven is na de vakantie zoals het er nu naar uitziet.

Tot zover en namens het bestuur

Siep Diemer ( 0592-544246)