Nieuw volleybalseizoen 2019-2020 van start

De scholen gingen eind augustus weer van start: dat was voor de volleybaltak van SVT ook weer het moment van de eerste training. Die later startte dan voorheen, omdat 20.00 uur voor de meesten beter uitkomt. En die nóg later begon, omdat de nieuwe gymzaal een nieuw toegangssysteem heeft. De sleutel blééf maar ronddraaien in het slot, maar na een half uurtje kreeg Rianne het dan uiteindelijk voor elkaar!
We waren ietswat teleurgesteld dat de vele laatste puntjes op de i nog niet gerealiseerd waren: geen gordijntje voor het toestelhok bijvoorbeeld, wat toch wel handig is, aangezien Thea ons traint op ‘ver achterin en op de lijn serveren’. Hoe het ook alweer zat met het net waren we ook even kwijt, waardoor het net flink laag hing. Maar dat was dan ook wel weer leuk voor degenen die normaal nog wel eens heel hard IN het net slaan: nu ging alles er knetterhard over!
Ook leuk: we konden starten met een serie nieuwe volleyballen, met dank aan sponsor Ruchti, er was een kar geregeld voor het opbergen van de palen en het net én we hebben een flink aantal nieuwe leden! Waar al die feestjes afgelopen zomer al niet goed voor zijn geweest: ronselen van nieuwe leden levert gewoon het beste resultaat op als je mensen op hun zwakste moment, met bijvoorbeeld een glas bier – of meer – achter de kiezen, enthousiast weet te krijgen voor de sport! :-)
In een bloedhete gymzaal, zoekend naar een lichtknop en met Siep die ons te hulp schoot om de laatste puntjes op de i te zetten, konden we dan eindelijk van start.
De tweede training gebeurde het tegenovergestelde van de eerste keer: konden we er toen niet in, nu lukte het ons niet om het gebouw te verlaten! Gelukkig was daar Wojtek van de gemeente, die ons na een half uurtje wist te bevrijden. Zo zie je maar weer: volleyballen is ook een beetje ‘living on the edge’! :-)
De tweede training ging van start met een vergadering waarin we nog een keer inventariseerden welke harde kern van vorig seizoen doorgaat, welke oudgedienden ‘van vóór Yde’ weer terug zijn én welke nieuw geronselde leden daadwerkelijk het lef hadden om te komen trainen. Na een inventarisatie door Thea en Irene bleek de groep potentiële wedstrijdspeelsters zo groot, dat we alsnog met twee teams de competitie ingaan! Louter dames overigens, want hoe hard we ook ons best hebben gedaan: volleybal is niet voor pussy’s en tot nu toe zijn er nog geen mannen met lef geweest, al dan niet bijvoorbeeld deelnemers cq winnaars van de beachvolleybal-evenementen in het verleden, die zich hebben aangemeld. Zij zijn echt van harte welkom: wij bijten niet! En we hebben een aparte mannenkleedkamer, hagelnieuw, waar je geen voetschimmel oploopt! En er wordt gewerkt aan een mogelijkheid om te kunnen ‘nazitten’. En aan een gordijntje voor het raam dat gluurders tegenhoudt! En en en… we hebben al een man op de reservebank die staat te popelen om weer te starten, maar graag verzekerd is van versterking van meer kerels! Dus be brave en kom maar op!