N386 2 weekends in juni afgesloten voor doorgaand verkeer.

In verband met de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde bij Tynaarlo is het noodzakelijk de Zuidlaarderweg (N386), inclusief noodweg, twee weekenden af te sluiten. De N386 wordt afgesloten tussen de rotonde bij tankstation Plantinga en de Zwarteweg.

Planning

• Weekendafsluiting 1: donderdag 13 juni 10.00 uur tot en met zaterdag 15 juni 22.00 uur.
  • Weekendafsluiting 2: zaterdag 22 juni 6.00 uur tot en met 22.00 uur.

Tijdens de weekendafsluitingen wordt de nieuwe asfaltverharding aangebracht en de noodweg verwijderd.

Omleiding

Voor doorgaand verkeer geldt een omleidingsroute via de N34 en A28 (zie bijgevoegd kaartje). De route staat op borden langs de weg aangegeven. Bestemmingsverkeer voor Tynaarlo kan tijdens het eerste weekend het dorp inrijden via de Stationsstraat. In verband met het zomerfeest is dit niet mogelijk via de Dorpsstraat. Tijdens weekendafsluiting 2 is Tynaarlo bereikbaar via de Dorpsstraat en de Stationsstraat.

Bereikbaarheid en parkeren MFA/SVT

Het fietspad naar MFA ‘De Spil’ en SVT (Sportvereniging Tynaarlo) is bereikbaar en de oversteeklocatie ter hoogte van Zuidlaarderweg 6 blijft in werking. Tijdens de eerste weekendafsluiting organiseert SVT een voetbaltoernooi. SVT vraagt deelnemers te parkeren aan de Zandlust, te bereiken via de Zwarteweg vanuit de richting Zuidlaren. De parkeerlocatie staat op de bebording langs de weg aangegeven.