Meisjes MO15 SVT kampioen

Meisjes MO15 Tynaarlo Kampioen!!!!                                                  2

Na een vijftal tweede plaatsen zijn we eindelijk kampioen!! Yess! In een best zware competitie, waarin we moesten afreken met Roden1, LTC1, Gieten/Eext1 en Fc Assen2 werden we zaterdag zonder puntverlies kampioen. Een groep van 17(!) enthousiaste meiden heeft Noord-Drenthe even laten zien waar Tynaarlo toe in staat is. Een heel leuk en goed meidenelftal; een team dat de afgelopen jaren steeds meer gegroeid is. Zowel in voetballend als sociaal opzicht. Onderling respect en waardering, werken voor elkaar en trainen om ook individueel beter te worden; deze meiden hebben het kampioenschap meer dan verdiend.

Zo ook in de wedstrijd tegen LTC. Met 6-0 gewonnen. Mooie doelpunten, driehoekjes op het veld, inzet, steekpasjes, beleving vanaf de eerste minuut. Een prestatie van de meiden samen, iedereen met haar eigen kwaliteiten, maar elkaar prima aanvullend. Een zeer sterke eerste helft betekende dat het al 5-0 was met de rust en het kampioenschap al haast in de kleedkamer gevierd kon worden. Na de rust was de spanning eraf, werd het wat rommelig, maar nog waren wij veruit de betere partij. Kampioen! En dus al toeterend door het dorp heen en samen patatje eten bij Alle.

Het was jammer dat deze thuiswedstrijd in Assen gespeeld moest worden, anders had het publiek in Tynaarlo kunnen zien wat meisjes en damesvoetbal in Tynaarlo is. Onze meiden hebben een plek verworven binnen onze club en veel jongens en mannen kunnen nog van deze groep leren. Enthousiast, een hoge trainingsopkomst en een heel gezellige groep die elkaar in de waarde laat en helpt. Als vereniging kunnen we hier op bouwen en kunnen we veel plezier aan deze groep meiden beleven.

Mochten andere meisjes een keer mee willen trainen, je bent altijd van harte welkom. Meisjes kunnen voetballen, heel goed voetballen! Dat bewijzen onze meiden, kampioen!!! Ik wil alle meiden bedanken voor hun inzet en beleving. Gedrevenheid om beter te worden zonder de gezelligheid te vergeten. Ik vond het leuk om jullie training te geven en samen met Richard was het een plezier om jullie te coachen tijdens de wedstrijden. Moet ik namen van speelsters noemen? Nee juist niet, het was een team. Iedereen had haar aandeel en iedereen deed het voor elkaar. Topgroep beloond met een terecht kampioenschap!

Harrie

============

13-05 S.V.T. MC1 Kampioen

Daar sta je dan met je goeie gedrag zaterdagochtend met alle 18 speelsters van MC1 om 8 uur voor Café Centraal, op naar de kampioenswedstrijd bij LTC. In principe kon er niks misgaan want de vorige wedstrijd hadden we ook met 10-1 gewonnen. Maar je weet maar nooit. Want we wilden natuurlijk geen Feyenoord/Excelsior-fiasco.

9:00 het begin van dé wedstrijd. We begonnen een beetje rommelig. Maar  rond de 5e minuut was het Nynke die de 1-0 maakte. Vlak daarna door de assist van Lisanne op Marij de 2-0. LTC speelde de 1e helft niet slecht, maar niet goed genoeg om er een doelpunt aan onze kant in te maaien. Ik denk dat ze de nederlaag aan voelde komen. Ook was er genoeg juichend volk langs de lijn.

24e minuut Nynke die voor de 3-0 zorgde. Zeker een paar prachtige kansen gemist En vlak voor de rust schoot Sanne E en Marij nog 2 balletjes in. 5-0 als ruststand.

De 2e helft een bijna heel nieuw team in t veld. We hadden ook 6 wissels en volgens het Harrie-principe speelt iedereen. De 2e helft ging net even wat minder dan de 1e helft. Maar nog steeds niet slecht. Kris gaf een paar leuke ballen voor, maar helaas werden ze niet goed afgerond op het doel. Maar toen in de 62e minuut was het weer die gekke Nynke, 6-0. Nou toen wisten we het allemaal wel dat er niks meer in de weg stond voor ons kampioenschap. Het fluitsignaal klonk, S.V.T. MC1 is kampioen! Het publiek kwam het veld op huppelen met rozen en medailles en we werden natuurlijk even op de foto gezet. Daarna snel handjes geven, spullen pakken en in de auto naar Tynaarlo. Eenmaal aangekomen gingen we ’s ochtends om 11 uur elke straat van Tynaarlo toeterend door. En we kwamen de kampioentjes van de D1 ook nog tegen. Na heel Tynaarlo wakker getoeterd te hebben eindigden we deze ochtend met patat in het café.

Ik vind dat we een goed seizoen hebben gevoetbald met z’n allen. Richard en Harrie bedankt voor de coaching, training en de woordgrappen. Want zonder trainer en coach waren we nergens natuurlijk.

Jade Klaassens