Een leuke wending op de turnwedstrijd van Dewi en Lianne .

Een leuke wending op de turnwedstrijd van Dewi en Lianne.

Turnwedstrijd 10-02-2018 te Dwingeloo
District Noord regio Drenthe

Zaterdag 10 februari hebben Lianne Vroom en Dewi Boijenga hun eerste wedstrijd geturnd. Dewi was net op tijd want ze had ‘sochtends ook nog een trampolinewedstrijd waar ze een medaille heeft gehaald. De meiden begonnen op de brug ongelijk. Het inturnen ging goed, dus met een goed gevoel gingen ze de wedstrijd in. Helaas viel Lianne met het ophurken, wat normaal gesproken nooit voorkomt. Maar beide turnsters turnen een hele nette oefening. Dewi werd 1e op brug met een 9,5 en Lianne 2e met een 8,8. Na brug gingen ze naar de evenwichtsbalk. Lianne liet een goeie oefening zien zonder van de balk af te vallen. Ze werd hier ook 2e met een score van 9,7. Dewi viel helaas 2 keer van de balk. Hierdoor had ze een score van 7,7 en werd ze 8e. Het derde toestel was vloer. De series met inturnen gingen nog niet heel goed. En dit was ook te zien in hun vloer oefening. De series moeten nog flink getraind worden in de trainingen. Lianne eindigde als 13e met een score van 9,9. Dewi eindigde als 9e met een score van 9,9.Tenslotte mochten ze hun energie kwijt op sprong. Dewi twijfelde nog over haar keuze voor de sprong. Ze ging toch voor de overslag zonder draaien, want ze had te weinig geoefend op draaien en was bang dat de sprong anders niet geteld zou worden. Een goeie keuze want ze liet 2 mooie sprongen zien. Ze werd 4e op sprong met een punten totaal van 11,1. Lianne sprong een overslag met een mooie ½ en 1/1 draai. Ze werd 3e met een punten totaal van 11,3. Na deze 3 rondes stonden ze beide op de 8e plek van de 13 meiden die mee deden in hun categorie. De meiden maakten zich klaar voor de prijsuitreiking zonder verwachtingen. Maar toen werd er door de microfoon geroepen: en op de 2e plek is geëindigd….van SVT….Lianne Vroom!!! Wow! Lianne schrok er zelf ook van. Geweldig! En Dewi eindigde ook nog op de 5e plek!! Super gedaan meiden!
Lianne heeft zich hiermee geplaatst voor de PK. En beide mogen ze meedoen met de toestelfinale. Lianne mag mee doen op sprong, brug en balk. En Dewi doet mee op sprong en brug. Op naar de volgende wedstijd.

Klazina .

Dewi en Lianne voor de wedstrijd .

Zilver voor Lianne !