Jongens SVT presteren boven verwachting

Jongens SVT presteren boven verwachting!!

17 maart te Meppel hebben de jongens van SVT dit jaar hun eerste officiële wedstijd geturnd. 8 jongens deden er mee, verdeeld over 4 wedstrijden. Iedereen turnt 6 toestellen: Hoog (en laag) rek, voltige, vloer, sprong, ringen en gelijke brug.
Sepp Hurkmans en Ewout Vos begonnen in de eerste wedstrijd. Sepp zat in niveau benjamin 21 en Ewout in niveau instap 20. Ze lieten beide een mooie wedstrijd zien! Even wennen hoe alles werkt, want naar welke jury moet je je uitstrekken,  wanneer ben je aan de beurt en bij welk toestel moet je een lange of een korte broek aan? Maar dit ging heel goed, en de jongens keken hun ogen uit naar wat er allemaal gebeurde. Aan het einde van de wedstrijd was de prijsuitreiking. Ewout mocht een stap naar voren doen omdat hij geplaatst is voor de finale. Hij werd 6e van de 9 jongens in zijn categorie. Sepp werd helaas laatste maar hij heeft heel veel geleerd en het was zijn eerste wedstrijd.

Sepp en Ewout .

Jako Zuurd, Bo Arends en Finley Monker turnden in de 2e wedstrijd. Jako en Bo zaten in niveau instap 19 en Finley in Benjamin 20. De jongens turnden alle 3 een keurige wedstrijd! Er zat veel rust in de oefeningen en ze deden het goed vergeleken met hun groep. Bo had het op één na hoogste cijfer op ringen! Jako had gedeelde hoogste cijfer op vloer. En Finley het hoogste cijfer op brug. Alle drie dus een ander toestel waar ze het beste in waren. Bo en Jako zaten in een groep van 9 jongens en Finley in een groep van 3. Tijdens de prijsuitreiking was er een leuke verassing, want Bo mocht een stapje naar voren doen omdat hij zich had geplaatst heeft voor de finale met een 4e plek. En Jako en Finley mochten beide op het podium staan omdat ze de eerste plek hebben gehaald!! Super knap.

Bo , Finley en Jako .

In de 3e wedstrijd turnden Aljan Leiting en Geert Jan Fonk beide in niveau pupil 19. Wat zenuwachtig begonnen ze de wedstrijd, maar na het eerste toestel zaten ze lekker in de wedstrijd. Ze hielden in tegenstelling tot de andere SVT-ers de concurrentie goed in de gaten.  Er deden 5 jongens mee in hun categorie. Toen ze  er tijdens de tussenstand achter kwamen dat ze kans op een podium plek hadden, waren ze niet te stoppen. En inderdaad tijdens de prijsuitreiking mochten ze beide naar voren. Aljan werd 3e en Geert Jan werd 2e! Yes, weer 2 medailles.

Geert Jan en Aljan .

Mart Willem Notermans turnde in de laatste wedstrijd met niveau pupil 17. ’s Ochtends had hij nog gekeept voor SVT, maar Mart had nog genoeg energie voor het turnen. Hij keek zijn ogen uit naar het niveau wat er die dag geturnd werd. En zelf liet hij keurige oefeningen zien! Met 1x in de week turnen, kon hij heel goed mee komen met zijn niveau. Terwijl de meeste jongens van zijn niveau wel 2 tot 3 keer in de week turnen. Op vloer en voltige had hij zelfs het hoogste cijfer gehaald. Doordat hij nog 2 andere sporten beoefend, en hierdoor niet veel uren kan turnen heeft hij nog nooit een medaille gehaald. Maar warempel, hij mocht tijdens de prijsuitreiking naar voren komen voor een 3e plek! En wat was hij blij!

Mart .

Jongens, jullie hebben hard gewerkt! 5 van de 8 met en medaille naar huis en 10 jongens door naar de finale. SVT mag trots zijn op deze jongens. 7 april kunnen jullie ze bewonderen tijdens de finale in Uithuizen. Zet ‘m op!!  een zeer trotse Klazina .

Goud voor Jako !

Goud voor Finley!

Zilver voor Geert Jan en Brons voor Aljan !

Brons voor Mart !

Gwen de lange Turnde haar 2de competitie wedstrijd in de categorie instap D1. Ze heeft zich geplaatst voor de provinciale kampioenschappen . Goed gedaan !  Anouk .