JO11-1 (E1) nieuws

Tynaarlo E1 (JO11-1)

Er zulen weinig jeugdteams in Nederland zijn die vaker gescoord hebbben dan onze E1 tot nu toe (84 doelpunten in vijf wedstrijden). Te laag ingedeeld is grotendeels de oorzaak. Communicatie met en actie door de KNVB is nogal complex. Is dit team zo goed? Het is een leuke groep jongens en meiden die elkaar goed aanvullen. Mart kan goed keepen (ook al is hij nog niet echt getest). We hebben de fysieke kracht van Arend en Tobe, de snelheid en atletisch vermogen van Suze, Tirza en Karst en het voetballende vermogen van Lucas, Jesper en Daan. Afgelopen seizoen is het gelukt om met de F1 gelijkwaardig of beter te zijn dan F1’s van grotere clubs om ons heen (VAKO, Asser Boys, Borger). Dat zou ik graag ook bereiken met de E1 nu, maar waarschijnlijk is dit te hoog gegrepen. Het afgelopen seizoen ben ik veel op de voetbalschool Heerenveen geweest, naast goede oefenstof vooral veel goede voetballers met een enormde drive gezien. Onbewust neem je dat mee naar Tynaarlo en dan is het af en toe lastig omschakelen. Mede-leider Pytrik helpt gelukkig met relativeren. Op maandag wordt er lekker getraind onder Jordy Dekker, onze nieuwe jeugdtrainer. Afgelopen week hebben we getraind op de Manchester Utd diamond, een pass en trap vorm met veel beweging. Een aantal hadden dit al voorbereid door op Youtube te kijken en daarom ging het voor de eerste keer al erg goed. Mooi toch?!

Zaterdag spelen we om 11:00u tegen Annen E2, iedereen welkom rond ons eigen jeugdveld.

Harold Darwinkel