Goede prestatie Tynaarlo 1 bij zaalvoetbaltoernooi Gieten

 

Vincent Koning, aanvoerder van het eerste van Tynaarlo, vertelt over het zaalvoetbaltoernooi van 28 december in Gieten: “Ik had serieus niet verwacht dat we ver zouden komen, maar naarmate de avond vorderde dacht ik op enig moment: de winst is voor ons!”

Vincent is geen vreemde in Tynaarlo. Hij speelde eerder bij Smilde, VeloCitas, Groninger boys, Tynaarlo, Groninger boys en kwam toen weer bij het eerste van Tynaarlo terecht. “Ik kom oorspronkelijk uit Groningen. De stadse mentaliteit ben ik dus wel gewend. Nu ik zelf met mijn vrouw en drie kinderen in Bovensmilde woon, vind ik het juist fijn om weer wat kleiner te spelen. Spelen in een dorp is toch anders, het gaat met wat meer rust en gemoedelijkheid gepaard. Alhoewel het er volgens Vincent in het veld niet altijd even rustig aan toe gaat. “Ons elftal bestaat uit een gemêleerde club jongens. Jongens die altijd op hoog niveau hebben gevoetbald en jongens die hun leven lang bij Tynaarlo hebben gespeeld. Dat is soms een uitdaging. Als aanvoerder probeer ik vooral respect en duidelijkheid in het team te brengen.”

Het zaalvoetbaltoernooi was voor Vincent eigenlijk gewoon een lekker avondje ballen met een aantal jongens uit zijn team. Met die instelling ging hij ook naar Gieten toe. Vincent: “we speelden meerdere wedstrijden. Al snel merkten we dat we het goed deden. We stonden goed gepositioneerd en stoomden door naar de finale-avond! Daar hebben we op één doelpunt na de finale misgelopen. We stonden 2-0 voor tegen de uiteindelijke kampioen: Veelerveen. Een lekker gevoel. En vraag me niet hoe, maar in de laatste drie minuten hebben we de hele wedstrijd en dus ook de kans om eerste te worden weggegeven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 stand. Echt enorm balen.” Na de wedstrijd tegen Veelerveen speelden we nog voor plaats 3 en 4 tegen Wildervank waar we helaas ook met verlies de zaal verlieten. Ondanks dat ben ik wel heel erg trots hoe wij het als team gedaan hebben op het toernooi!”

Vincent vertelt verder: “De zaterdag voorafgaand aan het zaalvoetbal hadden we nog een oefenwedstrijd gespeeld op het veld met groot aantal van de jongens die meespeelden in de zaal. Bij het zaalvoetbal waren we niet allemaal aanwezig, omdat er maar vijf man opgesteld wordt. Zoals de meesten wel weten, hebben we helaas geen vaste keeper. De eerste avond stond Lammert Timmer op doel. De finale avond stond Wessel Jongens op die positie. Ze hebben het beiden goed gedaan! Marco Heeres uit het vijfde speelde ook mee. Ook die had een mooi aandeel in het geheel.

Ook zonder de winst van de finale konden de mannen de avond goed afsluiten. Vincent: “We kregen prijzengeld omdat we vierde zijn geworden: 75 euro. Dat hebben we in de kantine goed besteed. Veelerveen ging op trainingskamp dus zij konden hun prijzengeld ook goed gebruiken!”

Vincent kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. “Nu we met Johan Boer en Jan Veenhof een nieuw trainersduo hebben, kunnen we met een schone lei starten. Ik ga ervan uit dat de trainingsstof goed is waardoor het trainen ook leuker wordt. Jan Veenhof heeft tien jaar bij fc Groningen gespeeld, dan mag je wel wat verwachten toch? Ik heb er in ieder geval zin in!”

 

©2023 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?