Vol goede moed naar Assen: SVT1 pakt een set

Vol goede moed togen we naar Assen, voor een wedstrijdje tegen Omnigym Kloosterveen. Alleen al de lekkere warme kleedkamer was een feestje. Een hoge zaal! Feestje! Aardige tegenstandsters. Leuk! Het begon dus goed.

Met zes man op pad waarvan drie spelverdeelsters: het was even husselen. Ook besloten we dat de opstelling van de laatste set van vorige week wel eens veelbelovend kon zijn, en dus werden Nelleke, Ellen en Annemarie vooraan bij het net naast elkaar gezet. Het doel: aanvallen draaien. Echte, met mooie passes en keiharde smashes!

Lekker inspelen met ons zessen en kijken waar ‘de goeien’ van de overkant stonden. Diepe ballen, zoveel werd duidelijk. Daar zaten de gaten bij de tegenstanders, maar dat was ook precies waar zij op mikten: achterin.

We pakten de eerste set en voelden even weer: we kunnen het wel! We besloten om vooral door te gaan met deze andere opstelling, want alles ging beter dan de vorige keer (en dus veel beter dan de keer ervoor). En toen ging Ellen door haar enkel. Of nee, ze verzwikte zich. En haar plaat begon te trillen. Dat klinkt een beetje raar, maar daarna kon ze weer redelijk meedoen (toen het trillen ophield). Alleen blokken wilde niet zo goed. Maar aanvallen deed ze prima! Alle lof ook voor Gé en Nelleke met mooie aanvallen, Tineke en Irene met mooie reddingen, …

Helaas verloren we de tweede en derde set, maar… we speelden beter over, bouwden wel aanvallen op, … kortom: volgende keer zal het weer beter gaan. Die volgende keer is volgende week alweer.