Geslaagde toestelfinales voor SVT !

Toestelfinales Dalen

Voor de jury begon de dag al vroeg, gelukkig mochten de turnsters vandaag uitslapen. Linde en Jolein hoefden pas in de tweede wedstrijd hun toestelfinales te turnen. Linde kwam helemaal naar Dalen voor een toestelfinale op balk. Helaas viel ze er af met de koprol, maar verder turnde ze een nette oefening waarbij ze echt verbetering heeft laten zien ten opzichte van het begin van dit seizoen. Jolein mocht haar oefeningen aan de jury laten zien bij sprong en balk. Op sprong liet ze zien wat ze kon met de half in – half uit en ook de overslag was mooi. Helaas net te weinig voor de derde plaats. Op balk bleef ze erop met de radslag, dit was al een overwinning op zich, ze sloot de oefening af met een salto met een goede landing. Op balk werd Jolein zesde.

Toen was het de beurt aan Nora. Inturnen op balk en dan je wedstrijdoefening moeten doen op een andere balk zorgde voor onrust, Nora bleef gelukkig erg rustig en liet een stabiele oefening zien. De koprol en de handstand werden allemaal netjes uitgevoerd op de balk en zonder te vallen sloot ze haar balkoefening af. Hierna mocht Nora haar oefening laten zien op vloer, dit ging allemaal goed. En toen begon het wachten, twee rondes bij mama op de tribune en toen de prijsuitreiking. Nora mocht de gouden medaille in ontvangst nemen voor haar balk oefening en mag terug kijken op een goede wedstrijd.

In de laatste wedstrijd turnde Sosha in baan 1, ze werd vergezeld door Aafke die een goede coach/assistent bleek te zijn. Dewi, Inge en Lianne turnden in baan 4. De wedstrijd begon voor Sosha op brug, hier liet ze een keurige oefening zien met als hoogtepunt een salto af. Hierna mocht ze op balk haar oefening laten zien en ondanks een aantal wiebeltjes van de zenuwen turnde ze een keurige oefening. Dit werd beloond met een zilveren medaille. Als laatste ging Sosha naar vloer, hier werd ze vijfde.

Dewi, Inge en Lianne mochten beginnen op sprong, je zou verwachten dat na een weekje Berlijn en een trampolinewedstrijd de vermoeidheid had toegeslagen, maar hier bleek niks van te kloppen. De dames lieten alle drie zien wat ze waard zijn. Dewi deed een half in half uit op sprong en dat was nog best wel spannend: “Zijn mijn handen goed genoeg ingedraaid?” “Telt hij wel?” uiteindelijk werd haar sprong beloond met een bronzen medaille. Hierna mochten de meiden naar brug, sloeg dan toch de vermoeidheid toe? Janny Hoving mocht hun jureren en dat was toch best spannend. Lianne mocht als eerst en liet zien dat kipen met rechte benen best kon! Het doorturnen ging goed en bij de salto eindigde ze met een mooie landing. Hierna mocht Dewi en na een moment van rust liet ze een hoge wegzet horizontaal zien waarmee haar oefening eigenlijk al niet meer stuk kon. Inge was als laatste en turnde mooi door en liet zien wat ze in huis had. Uiteindelijk hadden we bijna een SVT podium want Inge werd tweede op brug en Dewi derde. Het was jammer dat Lianne het beste van zichzelf liet zien, maar dit niet genoeg bleek te zijn. Als laatste mocht Inge nog een balk oefening laten zien aan een jury die al 40 jaar jureerde en vandaag voor het laatst was.

Al met al een zeer geslaagde dag waarin iedereen het beste van zichzelf heeft laten zien!

Marleen Kamphuis .

20160521_154319 (003)
Goud op balk voor Nora!

20160521_183905

Zilver voor Sosha op balk!

20160521_184843(0) (003)

Zilver voor Inge en brons voor Dewi op brug!

20160521_184812(0) (003)

Brons voor Dewi op Sprong!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.