F1 beleeft een topseizoen

Tynaarlo F1 beleeft een topseizoen

Ik heb het al vaker geschreven hier. Soms heb je zo’n seizoen met een team waarbij alle stukjes exact in elkaar vallen. Dat was voor F1 het geval. Voor de winter de beste in de 3e klasse door alle elf wedstrijden te winnen. Daardoor meteen geplaatst in de zwaarste van de vier beschikbare 2e klasses. Al gauw bleek dat we qua niveau mee konden, fysiek waren we vaak de mindere, maar technisch/tactisch lagen we voor. Ik durf te beweren dat als we in de lagere 2e klasses waren we beland, we weer kampioen waren geworden.

Een top team bestaat uit top kids. Afgelopen zaterdag hebben ze nog een keer flink gas gegeven. Thuis tegen ZFC Zuidlaren F2, een spannende wedstrijd met twee goede teams. ZFC kwam op voorsprong en het was vooral aan hun keeper te danken dat ze die voorsprong lang konden vasthouden. De keeper pakte alles; laag in de hoeken, hard en hoog ingeschoten. Vlak voor rust werd een voorzet van Jesper D door Daan bij de eerste paal binnengetikt met zijn verkeerde been, met 1-1 naar de ranja. In de tweede helft ging Roy keepen in plaats van Tirza. Weer kwam ZFC voor doordat een schot via Lucas met een boog over Roy heen ging. F1 ging nog meer aanvallen. De mooiste aanval van de wedstrijd; via keeper Roy naar Lucas, hij speelt een bal over 20m door de lucht naar Stephano, daarna een korte pass naar Jesper D en laatstgenoemde speelt een steekbal naar Jesper K en hij schiet de bal zuiver in de hoek. 2-2, F1 heeft nog een doelpunt nodig om als tweede te eindigen op de ranglijst. Karst lijkt het te gaan doen. Zijn schot lijkt in eerste instantie naast te gaan, maar kort daarna ligt de bal toch in het net. Juichende groen-witten. Dan krijgt de ijzersterk fluitende Bert Lampe een seintje dat het geen goal was. Inderdaad ging de bal door een gat in het zijnet. 2-2 gebleven, een verdiende uitslag. Uiteindelijk derde geworden achter Annen en Asser Boys.

Spelers/speelsters, ouders, opa’s en opa’s en andere supporters: bedankt voor een geweldig seizoen.

Leiders Tynaarlo F1