Eerste gezamenlijke training jeugd SV Tynaarlo en VAKO

Vanavond hebben voor het eerst de JO13 en JO15-teams van SV Tynaarlo en VAKO gezamenlijk getraind: een van de stappen om het jeugdvoetbal bij beide clubs te versterken!

Als gevolg van onder meer de demografische ontwikkeling in beide dorpen, ervaren SV Tynaarlo en VAKO al enige tijd een terugloop in het aantal jeugdleden. Dit maakt het soms lastig voldoende spelers in een leeftijdscategorie te hebben om een of meer teams te vormen en leidt er ook toe dat kwaliteitsverschillen binnen teams groter worden. Het zijn zaken die niet bijdragen aan het voetbalplezier en de ontwikkeling van de jeugdspelers. Daarom dat samenwerken een logische stap lijkt, hoezeer dat ook nog aftasten is en er nog belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over de manier van samenwerken, locaties, trainers etc.

Als een van de stappen in deze samenwerking gaan de JO13 en JO15-teams van beide verenigingen dit voorjaar eenmaal per maand samen trainen. En vanavond was daarvan de eerste keer. Het aantal spelers van beide clubs was ongeveer gelijk en mooi verdeeld. Onder leiding van Henk Westerhof, Harold Darwinkel en Stan Alink werd er lekker getraind. “De trainingen verliepen goed. De verdeling tussen VAKO en Tynaarlo waren bij beide teams grotendeels gelijk. In het begin was het wat aftasten maar na dat we even bezig waren ging iedereen lekker voetballen en maakte club niks meer uit.” aldus Stan Alink “Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.