Een vliegende start voor Tynaarlo-35+

Op vrijdagavond 14 september rond 18:45 uur verzamelen zeven spelers zich bij het crossbosje aan het eind van de Wedberg voor het vertrek op de fiets naar Zuidlaren. Het zijn Jan Meijeringh, Menno Geerligs, Patrick Brink, Erik Timmer, Wouter de Wolde, Bernard de Bruijn en Harold Darwinkel. Via de Hunebedstraat, Zeegsersteeg en Robbie wordt er naar het sportcomplex van FC Zuidlaren gefietst. Drie andere jongens (Martijn Oosterheert, Pieter-Jan Kok en Arjen Bakema) zijn er al met de auto  gekomen. Meteen omkleden en kijken wat ons te wachten staat. Op een half veld met zeven tegen zeven. Wat mag wel en wat kan er niet,  iedereen is wat zoekende. In de eerste wedstrijd tegen Zuidlaren worden we de eerste vijf minuten overlopen en staan we al met 2-0 achter. Via twee gelukkige goals zitten we weer in de wedstrijd en uiteindelijk maken we ook nog de winnnende treffer. Enigszins verbaasd lopen we van het veld. Daarna wachten de zeijergeel’n van SVZ. Een ploeg met veel ervaring en kwaliteit. Zij zijn ook de betere, maar wij verdedigen stug en counteren ons zelf naar een 3-1 overwinning. Menno, werkend in Zeijen, maakt twee doelpunten en viert dit met een verdiend biertje. De laatste wedstrijd tegen Actief wordt ook nipt gewonnen met 1-0 waardoor we als winnaar van deze avond de kantine binnenstappen. Hier is het gezellig vol en onder het genot van Drentse tapas en Nederlandse muziek drinken we gezamenlijk nog een biertje om vervolgens met voldoening weer op de fiets te stappen richting Tynaarlo.
Vrijdagavond 28 september zitten we in Zeijen. Komt dat zien!