E2 tegen VAKO E3: 1 – 1 gelijk, maar het voelt als een overwinning

Op zaterdagochtend 29 november moesten we aantreden tegen koploper VAKO E3. We hadden ons goed voorbereid: Bens op doel vanwege zijn sterke optreden in de afgelopen weken als keeper en verdedigend voetballen zodat we met counters de sterkte tegenstander zouden kunnen verrassen. In dit plan zou VAKO ook sneller moe zijn dan wij. Het bleek een goed plan. Het was bitter koud met een snijdende wind uit het Oosten. We gingen veel wisselen zodat de spelers niet te lang aan de kant hoefden te staan. In de eerste helft viel de tegenstander inderdaad veel aan, maar liep zich keer op keer stuk op onze sterke verdediging. Helaas waren ze toch in staat om te scoren.

Bij de rust stonden we met 0 – 1 achter. We waren echter niet onder de indruk van deze achterstand. We bleven geconcentreerd spelen en maakten het de tegenstander heel moeilijk. Complimenten voor de prima mentaliteit van het team! Eerlijk is eerlijk, VAKO kreeg vele mooie kansen. Door goed te blijven verdedigen en een aantal prachtige reddingen van Bens, lukt het VAKO echter niet meer om te scoren.

Een kwartier voor het eind werd Alexander in de buurt van de 16 meter aangespeeld. Hij passeerde 2 tegenstanders en haalde uit met links: GOAL! Gelijk! We waren fitter dan de tegenstander en voerden de druk op in de laatste minuten. Het werd heel erg spannend. We hadden bijna de overwinning behaald. Als dat was gebeurd hadden we een feestje verstoord want wat bleek: bij minimaal gelijkspel zou VAKO kampioen worden.

Gefeliciteerd VAKO, het is jullie op het nippertje toch gelukt en dat is mooi voor jullie. Voor ons voelde het gelijkspel echter als een overwinning. Die werd dan ook gevierd met een rondje patat in de kantine. We staan op een keurige 5de plek. Aanstaande zaterdag 6 december de laatste wedstrijd. Dan gaan we weer voor de overwinning zodat we het seizoen positief afsluiten!

Henk Nijland en Tim Aardse, coaches E2