E1 blijft winnen.

E1 blijft winnen…

Zaterdagochtend 31 oktober half 11 thuis in de kleedkamer: we overleggen over de manier waarop we moeten spelen. Op dit moment staan we 2de in de competitie 3 punten achter Asser Boys E1. Maar….we hebben 1 wedstrijd minder gespeeld. Het doelsaldo wordt belangrijk. We hebben ongeveer hetzelfde aantal doelpunten gescoord. Asser Boys heeft echter maar 4 tegendoelpunten hoeven te incasseren tot nu toe in de competitie. Wij 10, wat op zich ook niet slecht is natuurlijk. Het team begrijpt dat het geheim zit in een goede verdediging. Wat gaan we doen vandaag tegen Smilde ’94, het team dat onderaan staat? In de eerste plaats houden we de nul: geen doelpunten tegen! Beter met 4 – 0 winnen dan met 10 – 4. In de tweede plaats natuurlijk zoveel mogelijk scoren. Dat plan lukt: het wordt 13 – 0! De jongens hebben heel goed gepresteerd en dat is een traktatie waard.

De start van het seizoen was veelbelovend toen we in Vries VAKO E2 volledig hebben weggespeeld met 2 –19. Zelfs enkele VAKO-bestuursleden waren verrast en onder de indruk! Vervolgens hebben we ook van TLC (Leek) E2 en Gorecht (Haren) E3 gewonnen en mochten we doorbekeren tegen Nieuw Roden E1 die op kop staan in hun competitie. Ook die wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 2 – 12. Moet wel gemeld worden dat wij vorig jaar kampioen zijn geworden en naar de 2de klasse zijn gepromoveerd. Nieuw Roden speelt 3de klasse. Maar ook in onze 2de klasse competitie hebben we tot nu toe alles gewonnen. We bleken te sterk voor ploegen als LEO E2, Borger E2 en Beilen E2.

Het team speelt goed voetbal. Er wordt hard getraind op “spelen, spelen, spelen”: snel overspelen en combineren. Op het veld zien we dat spelers steeds beter in positie blijven. Ook zien we mooie steekpasses en goed opgebouwde aanvallen. Ze zijn niet uit op eigen succes en spelen in dienst van het team. Er wordt naar voren toe verdedigd waardoor de tegenstander moeilijk in het spel komt. De mentaliteit is goed: ze blijven doorgaan tot het eindsignaal. Wij als trainers en coaches zijn zeer tevreden. Dus Sofie, Daan, Karst, Jens, Ruben, Steven, Nick, Jesper, Jan en Alexander: ga zo door! Dat is ook hard nodig want we zijn er nog niet. Aanstaande zaterdag moeten we thuis om 10 uur tegen de nummer 3, Stanfries uit Appelscha en op 14 november volgt de kraker tegen Asser Boys uit. Misschien de beslissende wedstrijd…Komt dat zien!