Dwingeloo F1 – Tynaarlo F1

Dwingeloo F1 – Tynaarlo F1; de kampioenswedstrijd

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. De alles of niets wedstrijd om het kampioensschap. Beide teams hebben zes van de zeven wedstrijden gewonnen en ook nog eens allebei 35 doelpunten gescoord. Niets zou het nooit worden, aangezien dit F1 sowieso een prima jaar achter de rug heeft.

Gespannen koppies bij een aantal kinds en ouders (lees: leiders) bij de gymzaal voor vertrek. Met tien (!) auto’s vertrokken we naar Dwingeloo. Aangekomen bij de vereniging met misschien wel de mooiste kantine van de provincie, bleek dat we op het hoofdveld gingen voetballen. Een enorm veld uitgezet in de lengte van het veld met de doelen op de 16m. Duidelijk een voordeel voor de thuisploeg, een fysiek sterk team met veel loopvermogen en een tweetal uitstekende spelers. We begonnen met Marten op de goal, Marten is een betrouwbare keeper, wat vooral bij pupillenvoetbal belangrijk is. Lucas en Ruben als respectievelijk linker- en rechter centrale verdediger. Daarvoor Jesper K en Maikel als middenvelder en Daan en Kyano als spitsen. Jesper D en Milan kunnen zowel op het middenveld en voorin uit de voeten.

Afgelopen zaterdag hebben we met vier man VAKO-Dwingeloo bekeken en we waren dit keer vooral onder de indruk van VAKO, wat verdiend met 6-3 won. Vooral achterin was Dwingeloo kwetsbaar.

Dit keer was het een ander verhaal. Dwingeloo zette ons meteen onder druk en het was vooral tegenhouden wat de klok sloeg. Kwamen we er eens snel uit dan hadden de spitsen het lastig tegen een overtal van goede verdedigers. Toch was de eerste echte kans voor SVT; een uittrap van de keeper kwam voor de voeten van Jesper D, meteen richting goal, maar de verdedigers zaten er nog net tussen. In de aanval erop lag de bal ineens in onze goal. Met 1-0 achter gingen we naar de ranja.

Na rust besloten we dat Marten op doel bleef; hij deed het prima en bovendien zou hij het moeilijk krijgen met zijn korte benen op dat grote veld. Kort na rust viel de 2-0 en het leek beslist. Daar dacht Jesper Koops anders over schoot de bal onhoudbaar in de kruising. Nogmaals met vereende krachten werd de aanval gekozen. De Dwingeloo keeper was goed op dreef en hield hun in die fase op de been. Toen de 3-1 viel was het verzet gebroken en toen werd ook nog de 4-1 en 5-1 gescoord. Dwingeloo de verdiende winnaar en terechte kampioen. Uiteindelijk werden we na de penalties nog uitgenodigd om met de thuisploeg een patatje en wat drinken te nemen in de kantine. Een mooi gebaar van de thuisploeg.

Namens de spelers en begeleiding van F1 wilen we iedereen bedanken die ons ondersteund hebben dit seizoen.

dw-tynf1_2dw-tynf1_1