Dewi Drents Kampioen op de brug!

Op zaterdag 10 juni waren de toestelfinales in Emmen. Best een eindje rijden, maar iedereen had er zin in. Alleen de meiden die zich in vorige wedstrijden als beste per toestel geplaatst hadden mochten hier aan meedoen en konden Drents Kampioen worden op een toestel.

Het was nog even onzeker of Aafke Enting mee zou doen, want ze was aardig ziek geweest. Gelukkig stond ze er toch. Ze mocht zowel meedoen op vloer als op brug. De overslag lukte op vloer en ze turnde een nette brug oefening wat haar een 12,35 opleverde. In wedstrijd 2 mochten Liselotte en Nora turnen. Nora turnde op vloer een stabiele oefening met een arabier flickflack en een mooie stutrol ze werd tiende op dit toestel. Liselotte viel tijdens het inturnen er nog af met ophurken, tijdens de wedstrijd turnde ze deze gelukkig zonder val. Met een 13,5 werd ze zesde. In wedstrijd drie mocht Dewi haar brug oefening laten zien. Ondanks dat ze nog wat onzeker was over haar solendraai, ging alles goed. Hierna moest ze drie toestelrondes wachten voordat de prijzen werden uitgereikt. Maar het wachten werd beloond met een gouden medaille!

In de laatste wedstrijd turnde Nikeh op balk en vloer. Het eerste deel van haar balk oefening was erg goed, de handstand ging bijna mis maar corrigeerde ze goed en hierna was ze toch wat aan het trillen. Toch liet ze zien dat ze hier thuis hoorde, want met een 11,55 werd ze netjes achtste. Op vloer lagen de cijfers ver uit elkaar, maar kan ze zeer tevreden zijn met een 12,8. Aan de andere kant van de zaal turnden Inge en Jolein tegelijkertijd hun toestelfinale sprong. Er was weinig inturntijd en er werd gekozen voor twee overslagen. De eerste sprongen van de meiden waren erg goed. Helaas ging de tweede sprong bij Inge net iets anders dan verwacht. Zij scoorde totaal een 10,8. Jolein liet ondanks haar enkelblessure zien wat ze in haar mars had en scoorde een 11,4. Als laatste mocht Lianne. Ze had die dag ook al een atletiekwedstrijd gehad, maar was nu klaar om haar brug oefening te laten zien. Haar oefening ging erg goed, maar het ging wel om de Drents kampioen per toestel vandaag en de jury was streng. Met een 10,5 werd Lianne achtste. Het was een lange dag en om kwart over zeven konden we naar huis. Dat was de laatste wedstrijd voor de meiden van dit seizoen waarin we veel groei en plezier hebben gezien. De lessen gaan nog even door en we kunnen nu weer lekker gaan trainen op nieuwe elementen en oefeningen!

Goud voor Dewi op brug !

Aafke .

Nora .

Lieselotte.

Dewi .

Inge ,Lianne ,Dewi ,Jolein en Nikeh.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.