Dames volleybalteam SVT1 geklopt in Assen

Dinsdagavond 7 april. Met de paaseieren achter de kiezen togen zes fanatiek volleybaldames richting het terrein van Vanboeijen in Assen. Altijd lastig: wat is de sporthal, waarom zijn al die deuren op slot, en komen onze tegenstanders wel of hebben wij ons nu in de dag vergist? Gelukkig doken de dames van Zonnereep net op tijd op, gingen de speakers in de sporthal open en speelden we in op keiharde jaren ’80 tunes. We waren in de stemming!

Heel lang ging het mooi gelijk op – letterlijk -. Helaas liep Zonnereep uit door de keiharde service van speelster Aaltje… We verloren de eerste set – helaas! – nipt met 25-22. Ook de tweede set verloren we. Onze tegenstanders hadden nóg een servicekanon. En wat we ook deden qua yell (Henno henno henno, we doen het voor Menno! We redden het zonder Menno! … heus wel! …), het hielp niet. Kwam het doordat de tegenstanders ons druiven aanboden? Hoe aardig! Maar bijgelovig als sommigen van ons waren, durfde niet iedereen ervan te eten.

Set 3 besloten we tot een tactische wijziging. De lengtes van de dames werden beter verdeeld, zodat er geen ‘drie kleintjes’ op een rij bij het net stonden. Dat werkte even perfect. We stonden voor! We liepen gelijk op! En toen kwamen de servicekanonnen weer… Werden veel van onze aanvallen door een lange speelster afgeblokt. En zo verloren we…

Al met al waren we het erover eens dat we zeker niet minder waren dan dit team, maar dat we de derde set pas goed op stoom kwamen. Dus voortaan twee oefensets om ‘erin te komen’…?!

Ook aan de scheids lag het ook zeker niet: wars van Nevobo-regels wilde hij gewoon leuk spel zien. Wél tipte hij ons later om vooral wat beter op ‘hangen in het net’ te letten. Maar zolang de ‘tegenstandsters’ net zo vaak met de voet over de lijn serveerden als wij, legde hij het spel niet stil.

De weg naar de kantine wisten we dan weer wel te vinden. Marieke: bedankt voor het invallen en dames SVT2: veel succes morgen!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.

of

Log in met uw gegevens

Forgot your details?

Spring naar toolbar