Borger F1 – Tynaarlo F1 30 april

Borger F1 –Tynaarlo F1 door de ogen van de leider

Naast het mooie verhaal van Milan en Jeppie K ook nog even het verslag gezien door de ogen van de leider. De leider van Borger kwam met het verzoek om 8:8 te spelen, omdat ze 10 spelers hadden. Normaal ben ik daar op tegen, vooral als het veld de minimale afmetingen heeft. Dit keer stemde ik gekgenoeg in met het verzoek. Tynaarlo was in de eerste helft zoekende en had alle jongens verdedigend nodig om Borger af te stoppen. Bij Borger liepen twee jongens die het verschil maakten en al snel stonden we 2-0 achter. Vantevoren proberen we met magneetjes op een bord zo goed mogelijk te laten zien, waar we onze spelers verwachten op het veld. Vooral op deze leeftijd is dat in de kleedkamer veel makkelijker dan op het veld zelf. Uit enkele spaarzame aanvallen weten we toch twee mooie goals te maken, waardoor we “slechts” met een 3-2 achterstand gaan rusten. Na rust over gegaan naar 7:7, wat het spel van Tynaarlo ten goede kwam. Al snel werd het 3-3 en daarna zelfs 3-4 voor. Vlak voor tijd toch weer gelijk, tot dat in de laatste minuut via een corner een SVT spits gevonden wordt, die de bal met een volley in het lege doel trapt. Sleit vatte het in mijn ogen treffend samen, weer een wedstrijd die beslist wordt op basis van schotkracht. Als dit hebt, ben je ook gek om het niet te gebruiken.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn we nog in de race voor het kampioensschap, een ongelooflijk knappe prestatie. Twee keer winnen van zowel Borger F1 als VAKO F1 en wellicht komt Asser Boys F1 daar nog bij. Als we dan ook nog eens kunnen stunten met een dikke overwinning (nodig voor het doelsaldo) in Dwingeloo dan zouden we weer op de platte kar kunnen. Dit zou het derde kampioensschap in 1 seizoen zijn. Een unicum binnen de club, maar dit is allemaal bonus. In mijn ogen is dit seizoen al meer dan geslaagd. Het niveau van het team is gedurende het jaar behoorlijk omhoog gegaan, al had ik individueel van een aantal jongens stikum nog op meer gehoopt.

Harold D