Beweegdiploma

Sinds  augustus 2014 heeft de afdeling gymnastiek van de Sportvereniging Tynaarlo het KNGU-Keurmerk Beweegdiploma. De bekende kinderheld Nijntje is ambassadeur van het Beweegdiploma.

Kinderen tussen 2 en 6 jaar worden spelenderwijs gestimuleerd om beter te bewegen. In ongeveer 20 lesuren leren zij alle basisbeginselen van bewegen. Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het om gaat.

En nu was het zover:

25 kinderen van de vereniging SVT ontvingen vrijdag 12 juni  hun welverdiende diploma. 5 juryleden hebben toegekeken of de onderdelen netjes en op de juiste manier werden uitgevoerd.  Ouders en andere familieleden zorgden voor een feestelijke stemming.

SVT afdeling Tynaarlo gaat ook daarom volgend jaar verder met het KNGU-Keurmerk Beweegdiploma. Kinderen die nu beweegdiploma 1 hebben ontvangen kunnen door naar beweegdiploma 2, en er is een nieuwe instroom voor beweegdiploma 1.