Asser Boys F1 – Tynaarlo F1 apr. 2016

Genieten van een sterk spelend Tynaarlo F1

1-8 winnen bij Asser Boys F1, waarbij dubbele cijfers mogelijk waren als niet drie keer paal en lat werden geraakt. Een prachtige prestatie van de F1 als je grootte van de jeugdafdelingen van beide clubs bekijkt.

De voorgaande twee thuiswedstrijden werden ook gewonnen, beide keren was het kantjeboord en werd het beslist op individuele kwaliteit. Dit keer tegen Asser Boys was het meer een teamprestatie.

Dit Tynaarlo F1 is een hecht team. Er zitten een aantal hele goede spelers in, het mooie is in deze dat de wat minder goede spelers zich hieraan optrekken en daardoor ook per week beter worden. Onze vijf tweedejaars jongens moeten nu opboksen tegen grote jongens en gaan hier vooral volgend seizoen profijt van hebben.

Wij hebben een aantal handige dribbelaars voorin, die zich regelmatig vastlopen of het overzicht even kwijt zijn. Daarom werd nu nadruk werd gelegd op combinatievoetbal en het mooie is dat dit heel goed uit de verf kwam. De eerste vijf minuten waren wel voor Asser Boys en veel verder dan tegenhouden kwamen we toen niet. Toen Lucas na een mooie slalom de 0-1 maakte gaf dat de groen-witten vleugels. Marten en Kyano konden steeds vaker de spitsen Jesper D en Daan bereiken en Asser Boys kwam eigenlijk nauwelijks meer onder de druk uit. Uiteindelijk was het 0-3 bij rust, maar met de twee snelle spitsen van Asser Boys, was de overwinning nog niet binnen. Maikel ging keepen en Jesper K kwam erbij, eerst achterin en later op het middenveld. Na de mooie 0-4 van Marten hebben we achterin gewisseld en dan worden we toch wel kwetsbaar. Maikel is kansloos op de 1-4 en Tynaarlo geeft opnieuw gas. Met erg goed voetbal krijgen we dan verschillende jongens vrij voor de keeper. Uiteindelijk hebben we veel doelpuntenmakers (Ruben, Kyano, Marten, Lucas, Jesper D en Daan), dat is naast het goede spel en inzet misschien wel de grootste winst.

Zaterdag as een mooi affiche, thuis om 9:00u tegen Dwingeloo F1, de koplopers tegen elkaar. Op basis van de uitslagen tot nu toe zouden we een kans moeten hebben. Mis het niet !

Harold D

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.