Afdeling gymnastiek: We doen het met elkaar!

Er is na de zomervakantie alweer flink gesport in de gymzaal in Tynaarlo. Van jong tot oud bij gymnastiek en turnen maar zeker ook bij de damesgroep conditietraining.

Vanaf het moment dat we de nieuwe gymzaal, bij ‘t Oelebred, in gebruik konden nemen, merken we een groei in ledenaantal.  En daar zijn we blij mee! Vooral bij de peuters  en de jongste jeugd zijn de groepen groter geworden. De grotere zaal biedt nieuwe mogelijkheden voor onze sport. De aanschaf van een Airtrack is voor de vereniging echt een verrijking en er worden veel salto’s en flikflakken gesprongen op deze opblaasmat.

De turnselectie (jongens en meisjes) is alweer volop in training voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Er zullen dit jaar 25 turnsters uitkomen in de RWS A en RWS B in Drenthe. De jongensselectie bestaat uit 10 jongens en zij zullen strijden tegen turners uit Groningen, Friesland en Drenthe. Wist u dat het jongensturnen met daarbij het uitkomen in wedstrijden in de gehele Gemeente Tynaarlo alleen mogelijk is bij SVT? Daar zijn we best trots op!

Ook zijn heel blij met 6 enthousiaste leden die assisteren in de gym- en turnlessen.  Een aantal van hen heeft al een assistentencursus gevolgd.  Door het laten volgen van deze cursussen willen we ons technisch kader blijven ontwikkelen en tegelijkertijd een veilig sportklimaat bieden voor onze leden.

Nu onze gymzaal klaar is, kunnen we weer verder met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Zo is SVT van plan om samen met de KNGU een echte officiële turnwedstrijd te organiseren voor de jongens. Zoals het er naar uitziet zal dit op 25 januari 2020 zijn en waarschijnlijk in de gymzaal/turnhal te Vries. De andere activiteit is dat er in de eerste helft van 2020 weer een heuse tweedaagse gymnastiekuitvoering georganiseerd zal worden in onze nieuwe gymzaal.

Door onze groei naar meer dan 40 turners en turnsters zijn we letterlijk en figuurlijk uit onze turnpakjes gegroeid. We zijn op dit moment bezig om een keuze te maken voor het soort pakje waarin we de komende jaren in diverse sporthallen te zien zullen zijn. Ook dit is weer een investering van rond de € 4000,- die we alleen kunnen opbrengen met behulp van de vele sponsoren die SVT gelukkig helpen in haar bestaan. Dank daarvoor en kom eens kijken bij een turnwedstrijd om met eigen ogen te zien hoeveel plezier er door de sporters wordt beleefd door jullie ondersteuning!

Sponsoren zijn overigens niet alleen bedrijven, zoals Finq, maar ook de ouders en leden zelf. Het helpen bij acties zoals het vegen van de TT baan of het verkopen van geraniums in mei levert voor onze vereniging veel geld op. Ook niet te vergeten zijn de vele juryleden die vaak wedstrijden jureren voor SVT  en het daarmee mogelijk maken dat we alle sporters in wedstrijden kunnen laten uitkomen. We hebben echter nog wel behoefte aan uitbreiding van het aantal juryleden.

• De cursus is niet moeilijk;
  • SVT betaalt de kosten;
  • Je leert heel veel over de turnsport (o.a. hoe je naar deze sport moet kijken als het gaat om de diverse oefeningen): hoe leuk is dat!

Kortom, zoals gezegd: We doen het met elkaar!