2de Turnwedstrijd meisjes RWSB ,Goud voor Sofie!

Turnwedstrijd meisjes RWSB , goud voor Sofie!

Om 8 uur kon ik me melden in Assen. Ik zat alleen in de eerste wedstrijd maar gelukkig had ik Anja bij me. Ik mocht beginnen op brug. De oefening liep lekker door wat een 3e plaats op brug opleverde. IK had me de vorige wedstrijd al geplaatst voor brug voor de toestelfinales. Het 2de onderdeel balk, het inturnen ging niet heel lekker maar de wedstrijd ging al stukken beter. Helaas met radslag gevallen maar wel met boogje blijven staan waar ik een heel seizoen voor getraind heb. Vervolgens door naar vloer. Vloer ging eigenlijk ook wel lekker een paar kleine foutjes slordigheids foutjes maar dat kan gebeuren. Als laatste sprong, de 1e sprong ging goed helaas met de 2e sprong beetje lullig op me kont gevallen. Over het algemeen een heel tevreden gevoel over de wedstrijd wat een 6e plaats opleverde. Daarna mocht ik Nina assisteren bij de eerste 2 onderdelen in wedstrijd 2. Ze deed ook erg haar best. Ik vond het leuk om te assisteren want dat past goed bij de opleiding assistent turnen die ik doe. We gaan nu lekker weer verder trainen voor de toestelfinales met de leukste juffen ;)

Jolein.

Nina turnde een goede wedstrijd met vooral verbeteringen op sprong t.o.v. de vorige wedstrijd. Ze kwam net naast het podium op de 4e plaats.

Ook in deze wedstrijd Nora Silke en Lieke  .  Silke turnde mooie salto’s op sprong en van de brug. Nora turnde heel netjes op balk wat een plaatsing voor de toestelfinales opleverde. Ze werd 8e,  Silke werd 11e. Lieke maakte zich er van tevoren nogal druk om of ze de oefeningen wel goed kon onthouden maar dit was helemaal niet nodig ze deed alles op de goede plaats en veel stabieler dan de vorige wedstrijd. Lieke werd 10e.

.

Nina , Jolein , Lieke , Silke en Nora ,

In de 3e wedstrijd waren de jongste meisjes aan de beurt. Dewi,Eline,Anna, Sofie en Kiki waren een beetje nerveus maar hadden er echt zin in (zie foto ) Bij een goede start op brug en sprong kwam het altijd lastige onderdeel evenwichtsbalk. Vooral Anna had een mooie oefening en mag meedoen met de toestelfinales,  en Eline had veel meer rust in haar oefening dan voorheen daarnaast plaatste ze zich voor sprong. Op vloer een mooie oefening van kiki die netjes 5e werd. Eline 7e, Dewi 9e en Anna 14e. Sofie liet zien dat ze op alle onderdelen alles goed beheerst. Het was tot het eind toe spannend. Bij  de prijsuitreiking mocht Sofie op het hoogte treetje staan. Goud voor haar. Goed gedaan hoor!.

Kiki , Eline ,Anna , Dewi en Sofie .

Goud voor Sofie !

Ik zat in de 4e wedstrijd. Ik zat in een groepje van 4 meiden, wat wel fijn was want dan kon ik meer in-turnen, maar er zat niemand van SVT in de 4e wedstrijd wat ik wel jammer vond. Maar nu hoefde ik mijn snoepjes alleen met Anja te delen! Ik begon bij sprong wat wel goed ging, ik sprong pegasus met trampoline. Ik was op sprong 8e geworden. Daarna ging ik naar brug, bij het in-turnen ging het wat minder goed, maar voor het echt ging het beter. Bij brug zat Janny Hoving die voor SVT jureerde. Op brug was ik ook 8e. Toen ging ik naar balk. Op balk was ik er niet van af gevallen en mijn elementen gingen goed. Hier was ik 6e   op geworden, waar ik heel erg blij mee was. Als laatste ging ik naar vloer waar mijn moeder (Greetje Panman) aan het jureren was voor een ander niveau.  Ik vind vloer een van de leukste onderdelen, en het was extra leuk omdat mijn moeder een klein beetje kon mee kijken. Op vloer was ik ook 8e geworden.  Uiteindelijk ben ik 7e geworden waar ik erg blij mee ben, het was een leuke wedstrijd!

Aafke

Jammer genoeg konden  Linde, Lieselotte en Sosha niet meedoen met de wedstrijd.