23-4-2015: SVT2 wint van kampioen Quinto!

VOLLEYBALDAMES SVT2 VOOR DE TWEEDE KEER NAAR WESTERBORK

Voor de tweede keer in korte tijd rijden we naar Westerbork voor een wedstrijd tegen Quinto. In tegenstelling tot de vorige keer zijn we nu meer dan ruim op tijd en hebben zelfs nog tijd voor een bak koffie in hun kantine. Daar krijgen we ook in de gaten dat of zij nou winnen of verliezen vanavond, kampioen worden ze sowieso! Snel de koffie op drinken en in de aanval!

We zijn met ons zessen (Monica, Zwanny, Anita, Marieke, Hilja en Gabriella), zonder coach. Althans, dat denken we! Want tijdens het inspelen ziet ook de tegenpartij dat we met exact zes spelers zijn en coachloos. Zij zijn daarentegen wel met elf spelers (die ook allemaal aan spelen toekomen) en minstens drie coaches.

Al direct tijdens de eerste punten komt heel geruisloos één van die drie coaches aan onze kant van het net zitten en tijdens time-outs voorziet hij ons van tips een aanwijzingen. Die zijn heel welkom, want het wil niet zo lukken met SVT. De eerste set gaat ondanks onze invalcoach verloren met 25-17.

Wij wisselen van veld en ook onze coach glijdt mee onder het net door. En zoals zo vaak komt de diesel van SVT2 aan het begin van de tweede set op stoom. We krijgen direct een flinke voorsprong. Dit heeft als direct gevolg dat onze coach niets meer kan en mag zeggen tegen ons. Maar zijn tips en trucs van de eerste set waren genoeg om de tweede set binnen te halen met 15-25!

En dan de derde set. De coach blijft dit keer zitten waar hij zit; wij moeten het alleen rooien. De dames van Quinto zijn al met hun kampioenschap bezig (hun coach wisselt wel heel vaak de speelsters tijdens deze set om ze allemaal aan bod te laten komen; dat komt hun spel niet ten goede) en wij worden sterker en beter. Dit resulteert in een makkelijke setwinst; 14-25!

Oké Quinto kampioen, maar wij winnen wel even van ze met 2-1 in sets!!! En dat is voor ons bijna net zo’n opsteker als kampioen worden!!!

Bij deze willen we nog wel even gezegd hebben dat Quinto een hele sportieve tegenstander is geweest die we het kampioenschap zeer zeker gunnen! Bedankt voor het lenen van jullie coach!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.