1ste turnwedstrijd RWS B

Gouden medaille  voor Lieselotte Vos

Zaterdag was de eerste RWSB wedstrijd in Annen. 250 kinderen  uit noord Drenthe turnden op deze dag hun wedstrijd. SVT was met 14 turnsters vertegenwoordigd. De dag begon om 8 uur met instap, pupil 2 en jeugd 2. Voor Dylailah,Kim en Eske was het de eerste keer dat ze meededen aan een KNGU wedstrijd. Eske mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen met het hoogste cijfer op brug . Kim werd 4e op sprong  en Dylailah werd 7e op brug. In het algemeen klassement werden zij resp. 12e en 22e.Het was een leuke wedstrijd. Ze werden aangemoedigd door Esmee die nu even meekeek maar de volgende keer ook mee gaat doen.  Lieselotte en Nora kwamen voor het eerst uit in de keuze oefenstof. Dit houd in dat zij zelf met de trainster een oefening kunnen samenstellen die aan bepaalde eisen moet voldoen.  Hier hadden ze zich goed op voorbereid en de wedstrijd verliep ook erg goed voor beide dames. Nora werd op 0.2 pnt net 4e en Lieselotte was compleet verrast  toen haar naam werd omgeroepen dat ze de gouden medaille had gewonnen!

Pupil 2, Anna had een mindere start op balk. Een black out zorgde ervoor dat ze het even niet meer wist en een beetje van slag was. Toch turnde ze haar elementen wel op de balk. Op vloer liet ze een mooie oefening zien met mooie boogjes en spagaten.  Ze werd 19e in haar klasse.

In wedstrijd 2 waren de pupillen 1 en jeugd 1 aan de beurt. Annechien turnde op vloer voor het eerst de arabier flikflak. Rosalie en Lieke de B deden net als de instappers voor het eerst mee met een KNGU wedstrijd. Ze turnden nette oefeningen Lieke moest helaas een val incasseren op de balk en Rosalie kreeg bijna bonuspunten van de sprongjury omdat ze zo lief lachte. Lieke F was erg zenuwachtig voor sprong . Ondanks dat vloog ze over de kast, die ongeveer net zo hoog was als zijzelf.  Op vloer en balk werd ze 10e. In de laatste wedstrijd turnden Eline (pupillen 2 D2)  Aafke en Nina in de junior/senior F.Eline behaalde op sprong en brug het hoogste cijfer van haar klasse, ze werd in totaal netjes 7e. Aafke overwon haar angsten en sprong een mooie overslag over de pegases.  Nina liet een mooie balk en vloeroefening zien  maar had geen sprongdag helaas.  Ze werden resp. 6e  en 7e

Lianne en Dewi turnen later in het seizoen hun eerste wedstrijd in de RWSA. Maar zij waren er wel om de meiden aan te moedigen vandaag!

Annet,Janny, Maaike en Rosalie bedankt voor het jureren!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.